Søg i kort

Podcast om Gudenåens kulturhistorie

”Åsteder – Fortællinger fra Gudenåen”

Museerne omkring Gudenåen udgiver podcasten ”Åsteder – Fortællinger fra Gudenåen” – et nyt afsnit cirka hver måned. I podcasten deler museernes fagfolk generøst ud af deres store viden om landskabets mange skjulte historier – fra kilde til fjord og fra stenalder til tidlig industri og turisme. Du kan finde podcasten her på siden, hvor der også er links til videre læsning, eller dér, hvor du plejer at finde dine podcasts. Den findes også på eReolen.

Serier

Om Gudenåen

Gudenåen er Danmarks længste å og har altid udgjort en kilde til liv – som spisekammer, som energikilde, som fragtvej, som bindeled. Fra stenalderens mennesker til nutidens kanosejlende. Fra Tinnet krat midt i Jylland gennem Søhøjlandet til Randers Fjord slynger åen sig cirka 150 kilometer.

Landskabet omkring Gudenåen er som en skrabeplade. Umiddelbart er der ikke meget kultur at se, men kradser du lidt overfladen dukker historierne frem!

Gå på opdagelse langs Gudenåen

De 7 Gudenåkommuner har lavet et digital kort, der gør det let at finde stier, faciliteter og seværdigheder omkring Gudenåen. Find det digitale kort på oplevgudenaa.dk

Om projektet

Podcastens første 11 afsnit var støttet af Region Midtjyllands Kulturpulje 2018. De deltagende museer samt 1 arkiv er Museum Østjylland, Moesgaard Museum, Energimuseet, Silkeborg Arkiv, Museum Silkeborg, Museum Skanderborg/Øm Klostermuseum, Horsens Museum, Industrimuseet og Glud Museum. Serien produceres af Lene Grønborg. Projektet er forankret i og støttes af GudenåSamarbejdet.